About Me

My photo
just a simple girl,, love to read novels.. friendly~~ want to be a dentist in future!!

Monday, January 16, 2012

TEHRAN, IRAN,,

Assalamualaikum,,ok,,lame dah x  update blog ni,,heee,,,ok,,lihat  tittle di ats..tehran,,ouh,,miss syira g tehran ke??hhhaa,hha,,senanye x pun,,juz pegi restaurant tehran kat area ampang point,,kat situ cm dunia tehran siket,,hahha,,bukan hanye tehran,,tpi KOREA WORLD skali,,hahah



tu cm yogurt la..miss syira x ley minum,,rase dye cm colgate pudina,,heee


ini aunty maya ngan anak dye,,mahan putra,,aunty maya memang iranian,,ayh sdare miss syira kawen ngan dye,,


tunggu2 makanan..snap pic kjap,heheheh


antare makanan kat situ,,vegetarian 


yummy2,,memang sedap lah,,huuuu



see the guy behind...hensem+ tough,,haha,,hehhehe


wif my beloved parents,,hehhe...sme x muke??


ouh,,,ade aunty maya lah,,heee..

ok..tu je kot tuk post kali nih,,ape2 pun..this is one of the best moment in my life,,thank  u to ayh cho for spend us at the tehran restaurant,,,daaaaaaaaaaaaa....salam,,,,love u allllllllllllllllllll......




Thursday, January 5, 2012

KEKASIH AWAL DAN AKHIR~

assalamualaikum,,first of all...wanna say,,hye hye hye,,hhee..ok,,hari ni miss syira cam muhasabah diri siket la..huhu,,,cm bajet plak,,hhaa..ok,,miss syira rase,,miss syira cam dah jauh siket dri kekasih miss syira yg paling dicintai sampai mati ni..sedih la kan..sebab dah jauh kan,,.xtau la,,kat umah ni,,byknye hiburan,,mang miss syira ngaku la..kadang2 miss syira lalai dgn kehidupan duniawi ni kan.,..tpi,,miss syira rase..kekasih miss syira ni masih menyanyangi miss syira walaupun miss syira kdg2 lupekan DIA..,,DIA masih memberikan kesenanagn kepde miss syira,,masih memberi peluang kpd miss syira tuk hidup ats muke bumi ni,,masih memberi rezeki kpd miss syira,,alhamdulillah,,n,,kdg2 DIA beri miss syira saket..mesti ade hikmhnye,,supaye miss syira tebus dosa2 lampau...mulianye DIA,,,,tapi kenape begitu sukar utk mndapat CINTA DIA,,rasenye bukan susah pun,,cume miss syira x cukup usahe  kan..memang manusia selalu mengutamakan cinta manusia drpd cinta PENCIPTA kita,,,




YA RABBI,aku dambakan cintaMU,,kurniakanlah kpdku,,dekatkan aku kpdMU..jauhkan aku drpd segala kemungkaran....berilah aku peluang utk merase nikmat cintaMU...biarlah perasaan rindu aku ini hanya padaMU,,biarlah perasaan syg ini lebih kpdMU drpd sygku kpd duniawi ini..,,ya ALLAH,,jika suatu hari kau kurnikan kpdku cinta manusia,,jgnlah nikmat cinta itu melebihi nikmatnye beribadah kepadaMU, nikmat mengingatiMU, nikmat membaca warkah cintaMU,,ya RABBI,andai kata suatu hari aku jauh dariMU,,,maka cepat2lah luruskan jalanku,,agar aku tidak terus sesat dalam lembah yg penuh dosa dan kemaksiatan..YA  ALLAH ...aku mohon,,au pinta,,aku merayu,,perkenankanlah doaku,,amin ya rabbal alamin~

Tuesday, January 3, 2012

ini kembar lelaki saye,,


hye hye hye,,,ok,,today,,miss syira nak cite sal my twin,,maybe ramai yg xtau yg miss syira ade kemba lelaki,,,ha!..tekejut...ye,,ini adalah kemba miss syira...skang ni..4 januari 2012,,dye kat plkn,,huhuh...17 mac nty dye kuar la..dri kecik smpai la bsr salu same2,,,tadika,,sek ren till sek men,,huh...so,,duk dlm stu perut,,lahir kat tempat same,hospital tanah merah kelantan,,so,,we have a such strong chemistry lah...huhu...ok,,lupe plak,,nak introduce dye ni,,,namenye,,zafri nasrullah bin mohamed ali..um,,xtau lah dye nye status skang ni,,ade gf ke x,,hahahha...rugby player..that's y nampak dye cm tough semacam jeh,,haha...umm,,ape yg lawak...junior2 yg slu bru msuk sek,,mesti ingat kteorg ni couple..aha...coz,,miss syira ade gak la lepak2 ngan kemba miss syira kat sek uh,,n,,,bile org ingat cm2,,lagi la miss syira wat cite kan,,hahha..mang kene tipu la korang,,sweet couple lah,,ape la..muke same la..hahahha,,macm2...humm,,smpai skang miss syira xtau la nak ckp muke kteorg sme ke x,,,identical twin or fraternal twin..hahhaah..papehal pun,,time kasih la kat kemba miss syira ni...sebab jage miss syira..huhu,,walopun dye sebaye,,,tapi dye abg la,,dye lahir dlu,haha..so miss syira panggil dye abang su,,hehhehe..hmm,,walau dye nakal ke ape ke,,dye tetap abg miss syira,,the only one brother that i have in this whole wide world!!!..<3..k lah..stakat ni je,,nty miss syira update lgi,,hehheheh,,daa,,salam~