About Me

My photo
just a simple girl,, love to read novels.. friendly~~ want to be a dentist in future!!

Thursday, March 29, 2012

mucus gracies!

hyep...haha!
okay,,MUCUS GRACIES!
actually xtau pun ejaan tu btul ke x,,haha,,pakai sedap eja sndri je,,n the meaning,,rsenye THANK YOU A LOT!
hahaah,,nak ckp terima kasih kepada semua kengkawan yg slame ni dah membantu miss syira dalam ape2 perkara sekali pun,,ade mase miss syira sedih mahupun gembire,,menegur kesilapan miss syira,,mahupun tingkah laku miss syira yg kadang2 x perasan bnde tu x menyenangkn bagi org lain,,
so,,miss syira menerima ngan positif :)) n miss syira mintak maaf kalau ade menyakiti hati sape2 :))
kadang2,,kite x nmpak diri kite,,kite just nmpak yg btul je kat diri kite,,but,,yang x baik x btul yg ade kat diri kite,,kite x sedar pun,,,itulah gunanye org sekeliling untuk menegur dan mengingatikan kita,,dan kite terima sebagai satu teguran yang akn membntu kite mnjadi insan yg lebih baik:)))
kalau org ckp kite baik,,alhamdulillah,,tapi AWAS! jangan riak mahupun takbur dgn pujian,,sebab itu kita disuruh mengucapkan ASTARGFIRLLAHALAZIM apabila kite menerima pujian utk mengelakkn rse riak atau takbur.
kalau org ckp kite jahat,,so pndangan org tu terhadap kite adalah jahat,,huuu,,memang sedeh je bunyinye kan,,rse cm nak nangis pun ade :((,,tacink tacink! tpi kite kena kuat! so,,amek je kate2 org yg ckp kat kite ,,then kite try la ubah diri kite kan untuk jadi yang lebih baik,,..pandangan setiap org terhadap diri kita berbeza,,so,,trime je lah  kan,,huu,,n don't forget,,keep smiling n smiling :))

ZAYN MALIK CAKAP KAT  MISS SYIRA:
So c-come on,
You got it wrong,
To prove I'm right,
I put it in a song,
I don't know why,
You're being shy,
And turn away when I look into your eye eye eyes,


LALALLA..SUKA SUKI,,DAAAAAAA DAAAAA...

Wednesday, March 28, 2012

one direction

What Makes You Beautiful"




You're insecure,
Don't know what for,
You're turning heads when you walk through the door,
Don't need make-up,
To cover up,
Being the way that you are is enough,

Everyone else in the room can see it,
Everyone else but you,

Baby you light up my world like nobody else,
The way that you flip your hair gets me overwhelmed,
But when you smile at the ground it ain't hard to tell,
You don't know,
Oh oh,
You don't know you're beautiful,
If only you saw what I can see,
You'll understand why I want you so desperately,
Right now I'm looking at you and I can't believe,
You don't know,
Oh oh,
You don't know you're beautiful,
Oh oh,
That's what makes you beautiful

So c-come on,
You got it wrong,
To prove I'm right,
I put it in a song,
I don't know why,
You're being shy,
And turn away when I look into your eye eye eyes,

Everyone else in the room can see it,
Everyone else but you,

Baby you light up my world like nobody else,
The way that you flip your hair gets me overwhelmed,
But when you smile at the ground it ain't hard to tell,
You don't know,
Oh oh,
You don't know you're beautiful,
If only you saw what I can see,
You'll understand why I want you so desperately,
Right now I'm looking at you and I can't believe,
You don't know,
Oh oh,
You don't know you're beautiful,
Oh oh,
That's what makes you beautiful



okay,,miss syira suke sgt lagu nih,,huhuhu,,ni ONE DIRECTION nye lagu,,
sapelah agaknye nak nyanyikn kat miss syira ni,,hehehehe
my mr,right,,please nyanyikn lagu ni ok???haha,,menggedik plak kat sini,,main2 je..
n of coz,,dlm one direction,,,miss syira suke zayn malik,hehhe,,

Monday, March 26, 2012

aSAsi

hye,,okay,,skang ni mang tgh sedey lagi actually,,walaupun almost 1 week slepas result spm kuar,,taget lain dpt lain lah kan,,bru la sdey,xde rezeki,,ALLAH,tau yg terbaik utk kite kan,,maybe ALLAH nak miss yira work hard lagi kan,,x cukup work lagi agaknye,,hhuhu,,,btw,,hidup mesti diteruskan,,spm is not the end of or life rite??
so,,skang ni taget matrik lah,,klu dpt asasi yg diinginkan bru la pegi,,
inshaallah miss syira  akan mintak asasi kat UIA, USIM n UITM,,beberape hari wat research pasal kos2 yg ade,,tgk trus degree dye ape kan,,mane lah tau,,pakai apply je,,degree x tau kos ape plak nty,,so,,kne hati2 dlm memilih gak,,

ummm,,miss syira dah ade la kos2 yg nak dipilih,,cume nak letak ikut keutamaan tu yg pening skang ni,,huhuhu,,huhuhu,,pape pun,,rse mcm berat kepade matrik,,nak struggle kat matrik,,perform,,then boleh pilih kos yg miss syira suke,,,weheeee,,,
doakan miss syira n kawan2 bejaye tuk mase hadapan kteorg,,inshaallah,,akn lakukan yg terbaik,,amin :))

Tuesday, March 20, 2012

nebes!

assalamualikum,,wuwuwuwu...ni tgh nebes giler gaban,,xtau nak ckp cmne,,adrenaline react ngan sgt aktif,,xtau la esok cmne,,,ya allah,,tenangkanlah hati hambamu ini,,,takutnyeeeeeeeeeee,,,
apelah result miss syira ni,,wondering wondering,,malm ni mesti tdo x lena,,tkutnye klu mimpi result malam ni,,,,
harap mimpi indah2 je la,,takutnye takutnye,,
esok pkai bju wane pelangi,,with the hope dpt result pun flying colours lah,,inshaallah,ameen,,
dup dap dup dap je ni,,teketar ketar,,ya allah,,ape lah resultnye..seram sejuk je rsenye..
mampu ke miss syira nak jaln nty,,nak pegi dewan ibnu sina tuh,,,wuwuwwu,,..
1 hour n 15 minutes,,mau pengsan nak smpai sekolah nty,,hhhhooooohoo,,tlg lah,,
takut ya amat,,
hope okih je esok,,jgn smpai pengsan dah la,,
wish me luck okeyh,,,daaaa,,,takut takut,,salam,,:))

Sunday, March 18, 2012

pening

assalamualaikum,,hye hye hye,,okaih,,
knape miss syira pening nih,,haha!
sebenanye pas pegi KARNIVAL JOM MASUK U  tu,,pening lah nak amek kos ape bile nak futher study,,huu
agak2nye ape la miss syira jadi bile bsr nty,,huu,,
btw,,thanx la org2 yg wish kat miss syira good luck tuk ari rabu ni,, 21 march 2012..please be nice to me okey??? jadi baik2 ngan miss syira tau,,tau tau??
ummm,,ape la result miss syira nih??? takut sgt sgt sgt,,ya allah,,tenang kan lah hatiku,,
teringat mase nak amek result PMR,,haha,,nak jln pun x larat,,haha,,naik tangge pun pelan2 je,,pegang je tangge tu,,hahha,,,
huishh,,mesti dari dlm keta lagi dah cuak kebebeh dah,,mase pejalan from kuala kangsar to gopeng take about 1 hour n 15 minutes,,,huu,,ketaq2 la mse on the way tu nanty,,,heeee
hope dpt result yg okey lah,,huu,,inshaallah,,amin :))
okay lah,,smpai di sini saje warkah ku,,acewohhh,,,ape bnde ntah miss syira ni,,hehhe,,daa daa,,wassalam :))

Friday, March 16, 2012

kampung :O

assalamualaikum,,hyep u ollsss,,haha!
okaih..KAMPUNG!
ooooOOOO balek kampung,,ooooo balek kampung,,HAHA!
miss syira ni balek kampung ke??? xlah! kampung pun stu taman je,,hehhehe,,
okaih,, KUALA KANGSAR THE ROYAL TOWN tmpat miss syira tinggal lah,,hehe
kuale kangsar ni boleh dikategorikan sebagai kampung la,,,luar bndar lah,,
okaih,,miss syira X MALU pun nak ngaku miss syira ni duk kat kampung:))
yang penting,,,IT'S ALL ABOUT OUR MIND!
"DUDUK KAMPUNG XDE LIFE",,,
nahh,,,xdelah,,ade je life,,
"YEKE ADE LIFE?? APE2 PUN X DE,,CINEMA?? FAST FOOD?? SHOPPING COMPLEX??"
haha,,x kisah pun,,coz dri kecik duk sini,,bukan slame ni duk kat bndar,,memang duk kampung pun,,lahir pun kat kelantan,,kampung jugak,,so x kisah,,FAST FOOD?? ckup la kfc ngan pizza hut,,lgipun,,jarang la mkn fast food,coz,,tiap2 ari mkn masakan umah,,hihihi,,shopping??? mane2 pun buleh shopping,,so x kisah,,cinema,,,ummm,,tgk kat cd je lah,,hahha,,jarang jugak pegi cinema,,time sekolah kat integrasi gopeng ade la pegi,,:))

so,,ape yg penting tntang seseorg tu ialah pemikiran,,pemikiran kite mesti trus ke hadapn jgn la kebelakang..
jadi seorg yg UPDATED BUKAN OUTDATED,,HEHHE:))
p/s:miss syira pelik lah,,sesetgh org pilih kawan berdasarkn tmpat tinggal,,klu ngan dak kg dye x nk kawan,,huuu,,,kawan la ngan sume org ea,,,cri yg baik hatinye:)
daaDAA~

Thursday, March 15, 2012

YA RABBI :')

menyingkap tirai hati
mengintai keampuanan
di halaman subur rahmat mu TUHAN
tiap jejak nan bertapak
debu kejahilan
akan ku jirus dgn madu keimanan


x ternilai air mata dgn pemata
yg bisa memadamkan api neraka
jika benar lahirnya 
dari nasuha nurari
x kan berpaling pada palsu duniawi


destinasi cinta yang ku cari
sebenarnya terlalu hampir
hanya kabur kerana dosa di dalam hati
telah ku redah daerah cinta
yang lahir dari wadah yg alpa
tiada tenang ku temui
hanya kecewa
menyelubungi


ku gelintar segenap maya
mendambakan sebutir hakikat
utk ku semai menjadi sepohon makrifah
moga dpt ku berteduh
di rendang kasih mu,,


namun ranjaunya tidak akan sunyi
selagi denyut nadi belum berhenti
durjana syaitan kan mula menodai
segumpal darah bernama HATI,,




YA ALLAH,,KUATKAN LAH HATIKU,,KUATKAN IMANKU,,AGAR AKU DAPAT MENEMPUH UJIAN DARI MU,,SESUNGGUHNYA CINTA ITU FITRAH,,BIARLAH KU KECAPI CINTA MU YANG AGUNG  ITU,,AMIN YA RABBAL ALAMIN :))



luahan hati :')

assalamualaikum,,okaih,,haha,,sape2 yg nak dgr luahan hati miss syira neyh???haha..
cam lawak pun ade,sbenarnye,,tajuk tu je yg melebih,,haha,,,
ummm,,kat sini just nak ckp,,kalau la kite decide kan,,kite xnak kawan ngan someone tu,,atleast gtau la org tu,,,jgn la main2,,sian kawan tu kan,,n gtau la sebab2 nye,,maybe x suke perangai ke ape ke kan,,hurmmm,senang la org tu nak trime,,ingat snang ke nak lupekan kwn,,xtau la org lain,,tpi miss syira cm tu la,,hihihihii,

umm,xde pape pun,,cume sedeh siket kot,,hahaha,,eceh,,lawak pulak rsenye,,
ini syiralah!!! kuat kuat,,semangat!!

umm,,takut ni,,next week je reslt kuar,,huhu,hoping 4 da best,,daa daa :))

what! kawin!

assalamualikum,,umm,,
okaih,,what is ur feeling when u suddenly  being force to get marry at the age of 18 years old???
huuu,,ini bukan zmn dlu oke,,skang ni,,kena maju,,hurmm,,
DEAR MR_____________ ,,,from the bottom of my heart,,i'm so so so sorry,,i didn't meant to hurt u,,but i'm also hurted,,i know,,it;s very hard for us to face it,,we are not meant to be together,,walaupun u salu nyanyi lagu BERDUA BERSATU..i need to forget u becoz i will get marry 8 years from now,,hahhaha,,
eh syira! bile mase plak kau ade bf ni??hahhahah
okay,,jgn Pecaye cerita di ats,,hanye rekaan smate mate,,xde kena mengena dgn yg msih hidup atau telah meninggal dunia,,
okaih,,kawin,,it's not a small matter rite?? it's a big big big matter,,haha,,org salu ckp..x pas spm kawen jeh,,hahha,,,ok,,klu fikir2 kan,,spm is not the end of our life rite??? kalau xde rezeki kat spm,,kite futher study,,blaja elok2,,heheh,,then,,inshaallah,,ade rezeki mse keje ke ape ke,,ALLAH ITU MAHA ADIL..


HEHE,,sebenanye,nak menyedapkan hati ni,,rabu dpn je nak amek result dah,,huuu,,
ok,,ckp plak pasal lagu BERDUA BERSATU  ni,,haha,,lagu tu cm xlogik sgt pun ade,,huu,,klu xde jodoh tu,,xde le,,jgn le nak menolak takdir kan,,haha,,

okaih2,,wish me good luck keyh! hope dpt result okey,,INSHAALLAH,,AMINN,,
DAA daa,,wassalam:))

Tuesday, March 13, 2012

faCEbOoK...

asssalamualaikum,,umm,tau x,,,next week je spm results will be release!! O.o..
takut giler,,,umm,,n dah la mse tu bukan scewl holidays,,so jmpe junior2,,bukan x nak jmpe,,cume takut ngan result,,haha,,hoping 4 da best lah :))
btw,,FACEBOOK,,,,ahhh,,nape ea,,org yahudi ni pndai je nak melalaikn umat islam,,umm,,mang btul lah,,miss syira sndri suke on9,,asal bosan on9,,skang ni dah la macm2 ade,,not only FACEBOOK but also TWITTER, SKYPE n so on,,byk kn laman sosial ni,,huuu,,kadang2 tepikir lagi bgus bnde2 cenggini x de,,hahah,,wat org khayal melayan duniawi je.,,,huuu,,,

FACEBOOK ni mang a de kebaikn dan keburukannye,,hope xla khayal sgt layan FB ni,,haha,,*padehal diri sndri duk on9 je,,,hehhe,,hope,,dpt msuk matrik cpt2,,or uni,,hehhe,,then,,wat keje je,,kdg2 je on9,,hahha,,kat umah ni,,susa siket,,xde ape nak wat,,*padehal byk je,,hafal al-quran pun boley:))

umm,,btw,,mintak sume doakn kejayaan miss syira ngan kengkwn tuk spm ni tau,,hoping the best,,whatever the results are,,we had do the best,,AJA AJA FIGHTING :))

Monday, March 12, 2012

MOtorCYcle..

assalamualaikum,,ummm,,okaih,,xde mood langsung skang ni,,saket2 stu badan,,y??? motorcyle,,haiyaaaa,,,ok,,miss syira amek lesen keta n moto,,then,.,mse awal2 tu,,dah tanye dah kat agen tu,,ckp nak wat keta dlu,,dye kate ,,xpe mane2 pun boleh buat dulu,,suddenly,,semalm bile pegi driving scewl tu,,kne msuk kursus moto...???? what's on earth!!! dah la betaun x bwak moto..suddenly kene bwak,,xtau la nak ckp cmne kan,,mcm org mabuk pun ade,,adeeeehh,,malu xyah ckp la..buat muke dekk je mse tu,,kne gelak je manjang,,hahha..seb bek siket org,,6 org je,,seb bek ade sorang pmpuan lagi,,klu x,,xtau la klu sume laki,,huuu...btw,..walau deme muke rempit2 je,,deme baik la jugak,,supportive,,nak tolong miss syira bwak moto tu,,cikgu2 pun saba je ajar miss syira main gear,,hahhaa,,,malu xtau nak ckp lah,,asyik kena tinggal kat belakang je,,pehtu kene rangging,,x dpt rehat coz xreti bwak,,hahhaha,,2 jam lebih bwak ats litar,,hhaha

klu la tau kne bwak moto,,dah pkai sunblog tebai2 dah,,haha,,seriously burn,,haha,,,nmpk giler,,penat la jage muke,,nak amek result cerah le siket muke,,ni abes gelap..huuuu,,xpelah,,yg penting,,skang ni nak wat keta je dulu,,moto tu biar dulu,,hahha,,bile dah expert bwak moto yg kat umah ni,,bru pegi smbung moto..haha,,,serezly pengalaman yg memalukan tpi sgt lawak,,,,lawak sgt,,bile teringat asyik gelak je,,,hahha,,thanx ye cikgu2 kat situ n kawan2 kat driving scewl tu,,*padehal x knal pun dyeorg,,*eh,,mamg kne ajar pun,,miss syira bayar okey,,hahhahah,,harap sabar ea dgn karenah miss syira ni,,haha,,

n,,normally,,budak ostel memang x reti bwak moto,,pmpuan la..coz,,cikgu tu trus tanye,,kmu duk ostel ye???
hhaha,,aah,,yelah,,saye duk ostel,,hihihi,,umm,,,doakn miss syira selamat dri segale bale bncane ea,,hhaa,,kut2 la tegolek mse bwak moto,haha,,nauzubillah,,ok,,tu je kut,,bile de cite,,update lagi,daaaa,,wassalam~

Friday, March 9, 2012

22 MARCH 2012

assalamualaikum,,,serezly lame x update blog,,padehal on9 tiap2 ari,,hehhe,,,umm,,boring giler,,so update lah,,umm,,ok,,kamuu sume tau x??what is in my mind rite now?? of coz 22 MARCH 2012! hush,,what so special with that date?? for SPM formers,,,of coz this date will make their heart stop from beating,,haha,,ouchhh,,melampau pulak,,hahha,,adrenaline mesti react dgn dasyatnye bile tarikh tu tibe,,,huuu,,     SPM result will be release on that date!!!*sigh..ummm,,kali ni,,rse cm x yakin je,,ape2 pun,,mengharapkan yg terbaik la...INSHAALLAH,,klu ade rezeki,,ALHAMDULILLAH,,

well,,,about myself,,umm,,aritu,,miss syira bru dpt tau something la from kawan miss syira,,bnde ni dah lame,,but,,bile bnde tu timbul balek,,rse cm saket hati sgt sgt sgt,,,,,serezly rse cm nak nangis,,,seb bek la ade kengkawan ade yg nak mendengar n memahami,,thanx a lot kengkawan,,betape saketnye hati ini,,ape perasaan kamu sume bile org mengate pasal kamu,,padehal kamu x buat pun bnde tu,,cm fitnah la..memang harap ALLAH jela yg balas perbuatan org tu,,people always say "FORGIVE N FORGET" senang la cm tu,,forgive tu boleh la,,tu pun dah abes pikir dah nak maafkan,,klu ikutkan,,memang pndang muke pun dah xnak,,tpi,,sbgi seorg muslim x baik la wat cmtu kan,,FORGET??? susah la..very difficult,,,i will remember it ever in my life,,memang la snang ckp,,"lupekan je la"...haishh,,u r not in my shoes..peoples keep talking bad about u n u can 4get it??? impossible!

okaih,,,papehal pun,,life must be go on,,,ujian yg mndatang tu mematangkan dri miss syira,,n lessons tuk diri sndri juge,,n,,enjoy ur life! tpi jgn lupe ALLAH :)

P/S: aritu dah tepikir,,malas dah nak update blog,,,tpi,,update je lah,,bile de mood je la,,hehhehe,,,

daaa daaa..AU REVOIR :))