About Me

My photo
just a simple girl,, love to read novels.. friendly~~ want to be a dentist in future!!

Thursday, November 22, 2012

ALLAH IS THE BEST PLANNER :)

ASSALAMUALAIKUM..

hye hye hye,,,huhu,,lame dah x update,,hurmm,senanye miss syira nak balek usim dah,,,setelah sbulan cuti sem,,ni nak masuk sem 2,,,doakan utk miss syira eh! smoge miss syira berjaye mencapai cita2 dunia dan akhirat miss syira.. In Shaa ALLAH,,,
okay tajuk kat atas..ALLAH IS THE BEST PLANNER,,
memang,,x dapat di tolak  x dpt di sangkal ALLAH adalah best planner,,PERANCANG TERBAIKK,,DIA tahu ape yg terbaik untuk hamba2 NYA...
so,,andai kita di timpa ujian,,bersabarlah dan redhalah,,pasti ade hikmah,,jgn pernah mengeluh,,tapi redha,,sebab,,ALLAH IS THE BEST PLANNER,,
same goes kepade sape2 yg putus cinta ke...kalau dah ditakdirkan tiada jodoh,,terimalah,,,fikirlah,,ALLAH dah mentakdirkan kita dgn org lain,,jgn terus menerus menangisi perpisahan,,,tapi yg paling penting,,cari cinta ALLAH dahulu,,in shaa ALLAH kebahagian dunia akhirat dapat kita capai,,
so,,,rase tgh sedih giler skang ni..nak balek usim dah,,,huhuhu,,susah btul nak tinggalkan umah,,
xpe,,ALLAH IS THE BEST PLANNER,,
so..smpai di sini je,,,pray for all muslim especially for palestinian,,
ASSALAMUALAIKUM :)

Saturday, September 8, 2012

hye' i'm back :)

hye hye hye,,,hurmm,,sedar x sedar,,,nak dekat abes dah satu semester miss syira kat usim ni,,,about 5 weeks to go n i'll take my FINAL exam!! huwaaa,,takut la jugak kan,,,hhaha,,,wish me luck eh,,,wishing for 4 flat,,,jyeahh,,,hahah,,hurmm,,sonok la jugak duk kat usim ni,,hahah,,jap,,berkurun berabad dah miss syira x update blog kan,,huhuu,,,hurmm,,best la duk kat sini,,kawan2 baek,,housemates baek..heee..hurmm,,i miss my family so much,,even raye aritu dah balek rumah dah,,but still missing them,,huhu,,,however life must be go on,,,huhuu,,inilah yg dipanggil kehidupan kan,,,hurmm,,,i would like to say something about girl...haha,,,hurmm,,aritu mase kuliah bio,,,my lecturer said " HATI PEREMPUAN DI MULUT, MULUT LELAKI DEKAT HATI".. betulkan statement ni,,hihihi,,,why why? haha,,betullah,,pmpuan kadang2 dye pakai ckp je,,tapi dye x bermakne nak ckp ape2 pun,,dye just ckp je,,,kadang2 dye marah,,tpi x bermaksud pun nak marah,,huhu,,hurmmm ...i wanna stop here..,,nak study pulak,,hee,,again,,wish me luck in this coming final exam,,heheh,,daa daa,,wassalam,,

Saturday, May 19, 2012

usim

hehe,,,hye!
okay,,nak tau x,,miss syira teelah ditawarkan mengikuti tamhidi sains dan teknologi di universiti sains islam malaysia,,tamhidi ni asasi lah,,hihih,,,23 mei ni nak pi dah,,,doakan miss syira bejaya eh kat sane naty!
hurmm,,arini sedih senanye,,tpi,,dah okay dah ,,hihihi,,ALLAH itu MAHA ADIL,,kadang2 bagi rase sedih,,,selepas itu bagi rase gembira :))
di sini,,miss syira,,,mendoakan kejayaan kawan2 miss syira,,miss syira doakan semua berjaya dunia akhirat,,inshaallah,,amin,,
good luck ye semua!
daa daa~

Thursday, April 26, 2012

kolej matrikulasi perak

assalamualaikum,,hye hye,,hihii,,okay,,25 april 2012 ari tu,,sume la spm former 2011 tunggu2 kul 12,,haha,,sebab ape?? matrik kluar result,,,hahah,,okay,,miss syira dapt KOLEJ MATRIKULASI PERAK,,
hhihihihi,kembali ke GOPENGHAGEN...huhuhu,,dah 5 taun duk situ,,tmbah staun lagi,,hahha,,mungkin org x terbayangkn sbp integrasi gopeng tu ngan matrik gopeng,,tau x,,sbelah2 je,,yg memisahkan kteorg adelah pagar,,boleh2 sembang2 lagi ngan dak matrik,,huhuh,,nn,,well,,memang tmpat ni pedalamn,,dlm 4km bru jmpe simpang utame nak kuar ke pekan,,,,huhuhu,,xpelah,,syukur alhamdulillah dpt situ,,gpun,,jimat duet,,nak balek,,dekat siket,,still dlm perak,,n dah pro dah kat gopeng tu,,mane x nye,,5 taun dah duk situ,,nak balek ke ape ke tau la nak mnuju ke mane,,hew3,,btw,,masih menunggu result UPU,,,kalau dpt asasi yg btul2 kos yg miss syira nak,,will go for asasi lah,,klu x,futher matrik ler,,hihi,,doakan miss syira berjaye!

Thursday, April 5, 2012

12th january 1993

hyep...
assalamualikum,,okay,, 12 JANUARY 1993
ape yg special pasal tarikh tesebut??
haha,,sbenanye tu bfday someone,,huu,
bfday sape???
bfday ZAYN MALIK,,or real name dye ZAIN MALIK
actually dye ni islam,,tapi oversea kan,,duk kat negare omputih,,islam pun sparuh2 je,,
miss syira doakan agar zayn malik dpt berubah menjadi seorg islam yg benar2 islam,,bukan sekadar pada nama..:)
jap,,miss syira tunjukkn gerangannye,,hehe




okay,,ni bukan la pic hensem dye,,cume,,dlm gambar ni,,muke pakistan dye lebih siket,,miss syira suke,,hew3
ohh,,dye ni mix,,british + pakistan,,heheh..


hehe,,comel kan??
haha,,senanye xde la niat smpai nak jdikn dye suami,,ceh,,bajet ape,,dye mane kenal miss syira pun,,
mungkin jodoh xde la sehensem si zayn malik ni,,tapi ala2 zayn malik pun boley,,haha
xdelah,,wat ape la muke hensem,,tpi akhlak macam ape kan,,
klu muke x sberape,,tpi akhlak bgus,,tu la yg bgus,,
klu muke hensem+akhlak baik,,itu bonus la,,heeh,,

stakat ni je lah,,heheh,,okay,,daa daa:)


Wednesday, April 4, 2012

writing :)

hye!
haha!
okaih,,senanyekan,,nak jeritttttttttttt,,,
yaaaaaaaaaaaahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh!!!!!!!!!!!!
happy sgt sgt sgt sgt sgt tau,,,
hepy sebab ape??
rahsia,,
walau ini small thing je,,tpi miss syira happy sgt sgt sgt,,
okay,,writing,,
hand writing actually,,
hehe,,miss syira nye hand writing xde la lawa mane,,tpi dikategorikan kemas dan cntik la..
hahha,,membangge diri plak kan,,kahkahakh
miss syira ade la tgk balek tulisan miss syira mse sek rendah,,
hahahhahahahah
gelak giler,,
coz,,besar giler tulisannye,,
mse tu mesti pikir tulisan lawa abes dah,,kahkah,,
pastu,,msuk secondry scewl,,
tgk nota2 mse f1 f2,,
mak aih,,wane wani,,tulisan besar2 lagi,,pastu x reti wat nota,,macam salin buku  rujukan je balik,,hahhaah
msuk f3 f4,,perghh,,tulisan lawa kot! kemas,,sme je sizenye,,nota pun kemas,,nmpak matured gitu!haha
ni abes bangge plak,,haha,,
msuk f5,,
rsenye bulan 1 je tulisan lawa,,
pastu,,ya ALLAH,,tulisan mcm ape,,kalah doctor,,besambung sambung,,kdg besa kdg kecik,,
mne x nye,,mse f5 kan busy gile gaban lah,,
mne de sempat nak tulis lawa2,,
nak tulis nota,,
cikgu aja,,bgi point2 pnting mse ajar,,slin kalah formula 1 kat sepang tu,,haha,,hiperbola plak,,
haha,,karangan pun same,,paragraph 1st lawa la,,lame2,,haha,,bruk,,byk keje,,bukan stu je,,
yg penting,,cikgu paham ape yg ditulis,,
n bile dpt buku excesice balek,,
excited nak tgk markah,,n ade x cikgu komplen tulisan,
alhmdulillah,,xde komplen,,
so,,boleh truskan,,hahahaha,,
okay,,tu je kot,,senanye,,tdi bru je miss syira try2 tulis balek,
haha,,lawa jugak!
hahha,,okay2,,smpai di sini,,daa daa

P/S: hepy sesangat tau,,dpt tau sndri pun hepy,,adoy,,sye sorang je yg memahami,,heheh

Tuesday, April 3, 2012

gotta be you :)

Girl I see it in your eyes you’re disappointed
‘Cause I’m the foolish one that you annointed with your heart
I tore it apart
And girl what a mess I made upon your innocence
And no woman in the world deserves this
But here I am asking you for one more chance


Can we fall, one more time?
Stop the tape and rewind
Oh and if you walk away I know I’ll fade
‘Cause there is nobody else


It’s gotta be you
Only you
It’s got to be you
Only you


Now girl I hear it in your voice and how it trembles
When you speak to me I don’t resemble who I was
You’ve almost had enough
And your actions speak louder than words
And you’re about to break from all you’ve heard
But don’t be scared, I ain’t going nowhere


I’ll be here, by your side
No more fears, no more crying
But if you walk away
I know I’ll fade
Cause there is nobody else

It’s gotta be you
Only you
It’s got to be you
Only you


Oh girl, can we try one more, one more time?
One more, one more, can we try?
One more, one more time
I’ll make it better
One more, one more, can we try?
One more, one more,
Can we try one more time to make it all better?


Cause it's gotta be you
It's gotta be you
Only you
Only you


It’s gotta be you
Only you
It’s gotta be you
Only you




WUWUWUW,,TEHARU :')

identity

holla!
hhehe,,assalamualaikum,,yuhuuu!!
okay,,hurm,,nak cite sat,,rsenye miss syira mengalami kekeliruan identity,,huuu,,
hahaha,,ape pulak kne ngan miss syira ni kan,,
actually,,miss syira ni bukan la macam perempuan melayu terkhir sgt,,,haha,,mcm laki siket,,haha!
mungkin gene kembar miss syira dapat kat miss syira kot,,haha,,
so,,nak ubah la diri ni kan,,nak jadi ayu2 siket,bluekk,,mau ke jadi cm tu,,haha
yg paling penting skang ni,,kne ubah care jalan rsenye,,haha,,
yg lain tu okay je rsenye,,haha,,perasan pulak,,miss syira xde la smpai nak pkai bju laki kan,,still pkai bju pmpuan,,hahah
so,,mama miss syira klu jalan ngan miss syira,,dye mesti  sruh miss syira suh jln cm pmpuan,,hhaha,,smpai suruh pkai ksut tumit tinggi,,miss syira pkai sneakers la slunye,,so rse cm bese je jalan,,tapi,,tu la,,haha,miss syira rse jalan cm gangster pun ade,,xde la gangster,,cm x pmpuan ayu2 tu la..haha!
so,,dalam proses tuka,,xtau la bejaye ke x,,hah,,klu x bejaye,,mcm ni je lah jalannye,,hahha,,
okay,,daa daa :))

Thursday, March 29, 2012

mucus gracies!

hyep...haha!
okay,,MUCUS GRACIES!
actually xtau pun ejaan tu btul ke x,,haha,,pakai sedap eja sndri je,,n the meaning,,rsenye THANK YOU A LOT!
hahaah,,nak ckp terima kasih kepada semua kengkawan yg slame ni dah membantu miss syira dalam ape2 perkara sekali pun,,ade mase miss syira sedih mahupun gembire,,menegur kesilapan miss syira,,mahupun tingkah laku miss syira yg kadang2 x perasan bnde tu x menyenangkn bagi org lain,,
so,,miss syira menerima ngan positif :)) n miss syira mintak maaf kalau ade menyakiti hati sape2 :))
kadang2,,kite x nmpak diri kite,,kite just nmpak yg btul je kat diri kite,,but,,yang x baik x btul yg ade kat diri kite,,kite x sedar pun,,,itulah gunanye org sekeliling untuk menegur dan mengingatikan kita,,dan kite terima sebagai satu teguran yang akn membntu kite mnjadi insan yg lebih baik:)))
kalau org ckp kite baik,,alhamdulillah,,tapi AWAS! jangan riak mahupun takbur dgn pujian,,sebab itu kita disuruh mengucapkan ASTARGFIRLLAHALAZIM apabila kite menerima pujian utk mengelakkn rse riak atau takbur.
kalau org ckp kite jahat,,so pndangan org tu terhadap kite adalah jahat,,huuu,,memang sedeh je bunyinye kan,,rse cm nak nangis pun ade :((,,tacink tacink! tpi kite kena kuat! so,,amek je kate2 org yg ckp kat kite ,,then kite try la ubah diri kite kan untuk jadi yang lebih baik,,..pandangan setiap org terhadap diri kita berbeza,,so,,trime je lah  kan,,huu,,n don't forget,,keep smiling n smiling :))

ZAYN MALIK CAKAP KAT  MISS SYIRA:
So c-come on,
You got it wrong,
To prove I'm right,
I put it in a song,
I don't know why,
You're being shy,
And turn away when I look into your eye eye eyes,


LALALLA..SUKA SUKI,,DAAAAAAA DAAAAA...

Wednesday, March 28, 2012

one direction

What Makes You Beautiful"




You're insecure,
Don't know what for,
You're turning heads when you walk through the door,
Don't need make-up,
To cover up,
Being the way that you are is enough,

Everyone else in the room can see it,
Everyone else but you,

Baby you light up my world like nobody else,
The way that you flip your hair gets me overwhelmed,
But when you smile at the ground it ain't hard to tell,
You don't know,
Oh oh,
You don't know you're beautiful,
If only you saw what I can see,
You'll understand why I want you so desperately,
Right now I'm looking at you and I can't believe,
You don't know,
Oh oh,
You don't know you're beautiful,
Oh oh,
That's what makes you beautiful

So c-come on,
You got it wrong,
To prove I'm right,
I put it in a song,
I don't know why,
You're being shy,
And turn away when I look into your eye eye eyes,

Everyone else in the room can see it,
Everyone else but you,

Baby you light up my world like nobody else,
The way that you flip your hair gets me overwhelmed,
But when you smile at the ground it ain't hard to tell,
You don't know,
Oh oh,
You don't know you're beautiful,
If only you saw what I can see,
You'll understand why I want you so desperately,
Right now I'm looking at you and I can't believe,
You don't know,
Oh oh,
You don't know you're beautiful,
Oh oh,
That's what makes you beautiful



okay,,miss syira suke sgt lagu nih,,huhuhu,,ni ONE DIRECTION nye lagu,,
sapelah agaknye nak nyanyikn kat miss syira ni,,hehehehe
my mr,right,,please nyanyikn lagu ni ok???haha,,menggedik plak kat sini,,main2 je..
n of coz,,dlm one direction,,,miss syira suke zayn malik,hehhe,,

Monday, March 26, 2012

aSAsi

hye,,okay,,skang ni mang tgh sedey lagi actually,,walaupun almost 1 week slepas result spm kuar,,taget lain dpt lain lah kan,,bru la sdey,xde rezeki,,ALLAH,tau yg terbaik utk kite kan,,maybe ALLAH nak miss yira work hard lagi kan,,x cukup work lagi agaknye,,hhuhu,,,btw,,hidup mesti diteruskan,,spm is not the end of or life rite??
so,,skang ni taget matrik lah,,klu dpt asasi yg diinginkan bru la pegi,,
inshaallah miss syira  akan mintak asasi kat UIA, USIM n UITM,,beberape hari wat research pasal kos2 yg ade,,tgk trus degree dye ape kan,,mane lah tau,,pakai apply je,,degree x tau kos ape plak nty,,so,,kne hati2 dlm memilih gak,,

ummm,,miss syira dah ade la kos2 yg nak dipilih,,cume nak letak ikut keutamaan tu yg pening skang ni,,huhuhu,,huhuhu,,pape pun,,rse mcm berat kepade matrik,,nak struggle kat matrik,,perform,,then boleh pilih kos yg miss syira suke,,,weheeee,,,
doakan miss syira n kawan2 bejaye tuk mase hadapan kteorg,,inshaallah,,akn lakukan yg terbaik,,amin :))

Tuesday, March 20, 2012

nebes!

assalamualikum,,wuwuwuwu...ni tgh nebes giler gaban,,xtau nak ckp cmne,,adrenaline react ngan sgt aktif,,xtau la esok cmne,,,ya allah,,tenangkanlah hati hambamu ini,,,takutnyeeeeeeeeeee,,,
apelah result miss syira ni,,wondering wondering,,malm ni mesti tdo x lena,,tkutnye klu mimpi result malam ni,,,,
harap mimpi indah2 je la,,takutnye takutnye,,
esok pkai bju wane pelangi,,with the hope dpt result pun flying colours lah,,inshaallah,ameen,,
dup dap dup dap je ni,,teketar ketar,,ya allah,,ape lah resultnye..seram sejuk je rsenye..
mampu ke miss syira nak jaln nty,,nak pegi dewan ibnu sina tuh,,,wuwuwwu,,..
1 hour n 15 minutes,,mau pengsan nak smpai sekolah nty,,hhhhooooohoo,,tlg lah,,
takut ya amat,,
hope okih je esok,,jgn smpai pengsan dah la,,
wish me luck okeyh,,,daaaa,,,takut takut,,salam,,:))

Sunday, March 18, 2012

pening

assalamualaikum,,hye hye hye,,okaih,,
knape miss syira pening nih,,haha!
sebenanye pas pegi KARNIVAL JOM MASUK U  tu,,pening lah nak amek kos ape bile nak futher study,,huu
agak2nye ape la miss syira jadi bile bsr nty,,huu,,
btw,,thanx la org2 yg wish kat miss syira good luck tuk ari rabu ni,, 21 march 2012..please be nice to me okey??? jadi baik2 ngan miss syira tau,,tau tau??
ummm,,ape la result miss syira nih??? takut sgt sgt sgt,,ya allah,,tenang kan lah hatiku,,
teringat mase nak amek result PMR,,haha,,nak jln pun x larat,,haha,,naik tangge pun pelan2 je,,pegang je tangge tu,,hahha,,,
huishh,,mesti dari dlm keta lagi dah cuak kebebeh dah,,mase pejalan from kuala kangsar to gopeng take about 1 hour n 15 minutes,,,huu,,ketaq2 la mse on the way tu nanty,,,heeee
hope dpt result yg okey lah,,huu,,inshaallah,,amin :))
okay lah,,smpai di sini saje warkah ku,,acewohhh,,,ape bnde ntah miss syira ni,,hehhe,,daa daa,,wassalam :))

Friday, March 16, 2012

kampung :O

assalamualaikum,,hyep u ollsss,,haha!
okaih..KAMPUNG!
ooooOOOO balek kampung,,ooooo balek kampung,,HAHA!
miss syira ni balek kampung ke??? xlah! kampung pun stu taman je,,hehhehe,,
okaih,, KUALA KANGSAR THE ROYAL TOWN tmpat miss syira tinggal lah,,hehe
kuale kangsar ni boleh dikategorikan sebagai kampung la,,,luar bndar lah,,
okaih,,miss syira X MALU pun nak ngaku miss syira ni duk kat kampung:))
yang penting,,,IT'S ALL ABOUT OUR MIND!
"DUDUK KAMPUNG XDE LIFE",,,
nahh,,,xdelah,,ade je life,,
"YEKE ADE LIFE?? APE2 PUN X DE,,CINEMA?? FAST FOOD?? SHOPPING COMPLEX??"
haha,,x kisah pun,,coz dri kecik duk sini,,bukan slame ni duk kat bndar,,memang duk kampung pun,,lahir pun kat kelantan,,kampung jugak,,so x kisah,,FAST FOOD?? ckup la kfc ngan pizza hut,,lgipun,,jarang la mkn fast food,coz,,tiap2 ari mkn masakan umah,,hihihi,,shopping??? mane2 pun buleh shopping,,so x kisah,,cinema,,,ummm,,tgk kat cd je lah,,hahha,,jarang jugak pegi cinema,,time sekolah kat integrasi gopeng ade la pegi,,:))

so,,ape yg penting tntang seseorg tu ialah pemikiran,,pemikiran kite mesti trus ke hadapn jgn la kebelakang..
jadi seorg yg UPDATED BUKAN OUTDATED,,HEHHE:))
p/s:miss syira pelik lah,,sesetgh org pilih kawan berdasarkn tmpat tinggal,,klu ngan dak kg dye x nk kawan,,huuu,,,kawan la ngan sume org ea,,,cri yg baik hatinye:)
daaDAA~

Thursday, March 15, 2012

YA RABBI :')

menyingkap tirai hati
mengintai keampuanan
di halaman subur rahmat mu TUHAN
tiap jejak nan bertapak
debu kejahilan
akan ku jirus dgn madu keimanan


x ternilai air mata dgn pemata
yg bisa memadamkan api neraka
jika benar lahirnya 
dari nasuha nurari
x kan berpaling pada palsu duniawi


destinasi cinta yang ku cari
sebenarnya terlalu hampir
hanya kabur kerana dosa di dalam hati
telah ku redah daerah cinta
yang lahir dari wadah yg alpa
tiada tenang ku temui
hanya kecewa
menyelubungi


ku gelintar segenap maya
mendambakan sebutir hakikat
utk ku semai menjadi sepohon makrifah
moga dpt ku berteduh
di rendang kasih mu,,


namun ranjaunya tidak akan sunyi
selagi denyut nadi belum berhenti
durjana syaitan kan mula menodai
segumpal darah bernama HATI,,




YA ALLAH,,KUATKAN LAH HATIKU,,KUATKAN IMANKU,,AGAR AKU DAPAT MENEMPUH UJIAN DARI MU,,SESUNGGUHNYA CINTA ITU FITRAH,,BIARLAH KU KECAPI CINTA MU YANG AGUNG  ITU,,AMIN YA RABBAL ALAMIN :))



luahan hati :')

assalamualaikum,,okaih,,haha,,sape2 yg nak dgr luahan hati miss syira neyh???haha..
cam lawak pun ade,sbenarnye,,tajuk tu je yg melebih,,haha,,,
ummm,,kat sini just nak ckp,,kalau la kite decide kan,,kite xnak kawan ngan someone tu,,atleast gtau la org tu,,,jgn la main2,,sian kawan tu kan,,n gtau la sebab2 nye,,maybe x suke perangai ke ape ke kan,,hurmmm,senang la org tu nak trime,,ingat snang ke nak lupekan kwn,,xtau la org lain,,tpi miss syira cm tu la,,hihihihii,

umm,xde pape pun,,cume sedeh siket kot,,hahaha,,eceh,,lawak pulak rsenye,,
ini syiralah!!! kuat kuat,,semangat!!

umm,,takut ni,,next week je reslt kuar,,huhu,hoping 4 da best,,daa daa :))

what! kawin!

assalamualikum,,umm,,
okaih,,what is ur feeling when u suddenly  being force to get marry at the age of 18 years old???
huuu,,ini bukan zmn dlu oke,,skang ni,,kena maju,,hurmm,,
DEAR MR_____________ ,,,from the bottom of my heart,,i'm so so so sorry,,i didn't meant to hurt u,,but i'm also hurted,,i know,,it;s very hard for us to face it,,we are not meant to be together,,walaupun u salu nyanyi lagu BERDUA BERSATU..i need to forget u becoz i will get marry 8 years from now,,hahhaha,,
eh syira! bile mase plak kau ade bf ni??hahhahah
okay,,jgn Pecaye cerita di ats,,hanye rekaan smate mate,,xde kena mengena dgn yg msih hidup atau telah meninggal dunia,,
okaih,,kawin,,it's not a small matter rite?? it's a big big big matter,,haha,,org salu ckp..x pas spm kawen jeh,,hahha,,,ok,,klu fikir2 kan,,spm is not the end of our life rite??? kalau xde rezeki kat spm,,kite futher study,,blaja elok2,,heheh,,then,,inshaallah,,ade rezeki mse keje ke ape ke,,ALLAH ITU MAHA ADIL..


HEHE,,sebenanye,nak menyedapkan hati ni,,rabu dpn je nak amek result dah,,huuu,,
ok,,ckp plak pasal lagu BERDUA BERSATU  ni,,haha,,lagu tu cm xlogik sgt pun ade,,huu,,klu xde jodoh tu,,xde le,,jgn le nak menolak takdir kan,,haha,,

okaih2,,wish me good luck keyh! hope dpt result okey,,INSHAALLAH,,AMINN,,
DAA daa,,wassalam:))

Tuesday, March 13, 2012

faCEbOoK...

asssalamualaikum,,umm,tau x,,,next week je spm results will be release!! O.o..
takut giler,,,umm,,n dah la mse tu bukan scewl holidays,,so jmpe junior2,,bukan x nak jmpe,,cume takut ngan result,,haha,,hoping 4 da best lah :))
btw,,FACEBOOK,,,,ahhh,,nape ea,,org yahudi ni pndai je nak melalaikn umat islam,,umm,,mang btul lah,,miss syira sndri suke on9,,asal bosan on9,,skang ni dah la macm2 ade,,not only FACEBOOK but also TWITTER, SKYPE n so on,,byk kn laman sosial ni,,huuu,,kadang2 tepikir lagi bgus bnde2 cenggini x de,,hahah,,wat org khayal melayan duniawi je.,,,huuu,,,

FACEBOOK ni mang a de kebaikn dan keburukannye,,hope xla khayal sgt layan FB ni,,haha,,*padehal diri sndri duk on9 je,,,hehhe,,hope,,dpt msuk matrik cpt2,,or uni,,hehhe,,then,,wat keje je,,kdg2 je on9,,hahha,,kat umah ni,,susa siket,,xde ape nak wat,,*padehal byk je,,hafal al-quran pun boley:))

umm,,btw,,mintak sume doakn kejayaan miss syira ngan kengkwn tuk spm ni tau,,hoping the best,,whatever the results are,,we had do the best,,AJA AJA FIGHTING :))

Monday, March 12, 2012

MOtorCYcle..

assalamualaikum,,ummm,,okaih,,xde mood langsung skang ni,,saket2 stu badan,,y??? motorcyle,,haiyaaaa,,,ok,,miss syira amek lesen keta n moto,,then,.,mse awal2 tu,,dah tanye dah kat agen tu,,ckp nak wat keta dlu,,dye kate ,,xpe mane2 pun boleh buat dulu,,suddenly,,semalm bile pegi driving scewl tu,,kne msuk kursus moto...???? what's on earth!!! dah la betaun x bwak moto..suddenly kene bwak,,xtau la nak ckp cmne kan,,mcm org mabuk pun ade,,adeeeehh,,malu xyah ckp la..buat muke dekk je mse tu,,kne gelak je manjang,,hahha..seb bek siket org,,6 org je,,seb bek ade sorang pmpuan lagi,,klu x,,xtau la klu sume laki,,huuu...btw,..walau deme muke rempit2 je,,deme baik la jugak,,supportive,,nak tolong miss syira bwak moto tu,,cikgu2 pun saba je ajar miss syira main gear,,hahhaa,,,malu xtau nak ckp lah,,asyik kena tinggal kat belakang je,,pehtu kene rangging,,x dpt rehat coz xreti bwak,,hahhaha,,2 jam lebih bwak ats litar,,hhaha

klu la tau kne bwak moto,,dah pkai sunblog tebai2 dah,,haha,,seriously burn,,haha,,,nmpk giler,,penat la jage muke,,nak amek result cerah le siket muke,,ni abes gelap..huuuu,,xpelah,,yg penting,,skang ni nak wat keta je dulu,,moto tu biar dulu,,hahha,,bile dah expert bwak moto yg kat umah ni,,bru pegi smbung moto..haha,,,serezly pengalaman yg memalukan tpi sgt lawak,,,,lawak sgt,,bile teringat asyik gelak je,,,hahha,,thanx ye cikgu2 kat situ n kawan2 kat driving scewl tu,,*padehal x knal pun dyeorg,,*eh,,mamg kne ajar pun,,miss syira bayar okey,,hahhahah,,harap sabar ea dgn karenah miss syira ni,,haha,,

n,,normally,,budak ostel memang x reti bwak moto,,pmpuan la..coz,,cikgu tu trus tanye,,kmu duk ostel ye???
hhaha,,aah,,yelah,,saye duk ostel,,hihihi,,umm,,,doakn miss syira selamat dri segale bale bncane ea,,hhaa,,kut2 la tegolek mse bwak moto,haha,,nauzubillah,,ok,,tu je kut,,bile de cite,,update lagi,daaaa,,wassalam~

Friday, March 9, 2012

22 MARCH 2012

assalamualaikum,,,serezly lame x update blog,,padehal on9 tiap2 ari,,hehhe,,,umm,,boring giler,,so update lah,,umm,,ok,,kamuu sume tau x??what is in my mind rite now?? of coz 22 MARCH 2012! hush,,what so special with that date?? for SPM formers,,,of coz this date will make their heart stop from beating,,haha,,ouchhh,,melampau pulak,,hahha,,adrenaline mesti react dgn dasyatnye bile tarikh tu tibe,,,huuu,,     SPM result will be release on that date!!!*sigh..ummm,,kali ni,,rse cm x yakin je,,ape2 pun,,mengharapkan yg terbaik la...INSHAALLAH,,klu ade rezeki,,ALHAMDULILLAH,,

well,,,about myself,,umm,,aritu,,miss syira bru dpt tau something la from kawan miss syira,,bnde ni dah lame,,but,,bile bnde tu timbul balek,,rse cm saket hati sgt sgt sgt,,,,,serezly rse cm nak nangis,,,seb bek la ade kengkawan ade yg nak mendengar n memahami,,thanx a lot kengkawan,,betape saketnye hati ini,,ape perasaan kamu sume bile org mengate pasal kamu,,padehal kamu x buat pun bnde tu,,cm fitnah la..memang harap ALLAH jela yg balas perbuatan org tu,,people always say "FORGIVE N FORGET" senang la cm tu,,forgive tu boleh la,,tu pun dah abes pikir dah nak maafkan,,klu ikutkan,,memang pndang muke pun dah xnak,,tpi,,sbgi seorg muslim x baik la wat cmtu kan,,FORGET??? susah la..very difficult,,,i will remember it ever in my life,,memang la snang ckp,,"lupekan je la"...haishh,,u r not in my shoes..peoples keep talking bad about u n u can 4get it??? impossible!

okaih,,,papehal pun,,life must be go on,,,ujian yg mndatang tu mematangkan dri miss syira,,n lessons tuk diri sndri juge,,n,,enjoy ur life! tpi jgn lupe ALLAH :)

P/S: aritu dah tepikir,,malas dah nak update blog,,,tpi,,update je lah,,bile de mood je la,,hehhehe,,,

daaa daaa..AU REVOIR :))

Monday, January 16, 2012

TEHRAN, IRAN,,

Assalamualaikum,,ok,,lame dah x  update blog ni,,heee,,,ok,,lihat  tittle di ats..tehran,,ouh,,miss syira g tehran ke??hhhaa,hha,,senanye x pun,,juz pegi restaurant tehran kat area ampang point,,kat situ cm dunia tehran siket,,hahha,,bukan hanye tehran,,tpi KOREA WORLD skali,,hahah



tu cm yogurt la..miss syira x ley minum,,rase dye cm colgate pudina,,heee


ini aunty maya ngan anak dye,,mahan putra,,aunty maya memang iranian,,ayh sdare miss syira kawen ngan dye,,


tunggu2 makanan..snap pic kjap,heheheh


antare makanan kat situ,,vegetarian 


yummy2,,memang sedap lah,,huuuu



see the guy behind...hensem+ tough,,haha,,hehhehe


wif my beloved parents,,hehhe...sme x muke??


ouh,,,ade aunty maya lah,,heee..

ok..tu je kot tuk post kali nih,,ape2 pun..this is one of the best moment in my life,,thank  u to ayh cho for spend us at the tehran restaurant,,,daaaaaaaaaaaaa....salam,,,,love u allllllllllllllllllll......




Thursday, January 5, 2012

KEKASIH AWAL DAN AKHIR~

assalamualaikum,,first of all...wanna say,,hye hye hye,,hhee..ok,,hari ni miss syira cam muhasabah diri siket la..huhu,,,cm bajet plak,,hhaa..ok,,miss syira rase,,miss syira cam dah jauh siket dri kekasih miss syira yg paling dicintai sampai mati ni..sedih la kan..sebab dah jauh kan,,.xtau la,,kat umah ni,,byknye hiburan,,mang miss syira ngaku la..kadang2 miss syira lalai dgn kehidupan duniawi ni kan.,..tpi,,miss syira rase..kekasih miss syira ni masih menyanyangi miss syira walaupun miss syira kdg2 lupekan DIA..,,DIA masih memberikan kesenanagn kepde miss syira,,masih memberi peluang kpd miss syira tuk hidup ats muke bumi ni,,masih memberi rezeki kpd miss syira,,alhamdulillah,,n,,kdg2 DIA beri miss syira saket..mesti ade hikmhnye,,supaye miss syira tebus dosa2 lampau...mulianye DIA,,,,tapi kenape begitu sukar utk mndapat CINTA DIA,,rasenye bukan susah pun,,cume miss syira x cukup usahe  kan..memang manusia selalu mengutamakan cinta manusia drpd cinta PENCIPTA kita,,,




YA RABBI,aku dambakan cintaMU,,kurniakanlah kpdku,,dekatkan aku kpdMU..jauhkan aku drpd segala kemungkaran....berilah aku peluang utk merase nikmat cintaMU...biarlah perasaan rindu aku ini hanya padaMU,,biarlah perasaan syg ini lebih kpdMU drpd sygku kpd duniawi ini..,,ya ALLAH,,jika suatu hari kau kurnikan kpdku cinta manusia,,jgnlah nikmat cinta itu melebihi nikmatnye beribadah kepadaMU, nikmat mengingatiMU, nikmat membaca warkah cintaMU,,ya RABBI,andai kata suatu hari aku jauh dariMU,,,maka cepat2lah luruskan jalanku,,agar aku tidak terus sesat dalam lembah yg penuh dosa dan kemaksiatan..YA  ALLAH ...aku mohon,,au pinta,,aku merayu,,perkenankanlah doaku,,amin ya rabbal alamin~

Tuesday, January 3, 2012

ini kembar lelaki saye,,


hye hye hye,,,ok,,today,,miss syira nak cite sal my twin,,maybe ramai yg xtau yg miss syira ade kemba lelaki,,,ha!..tekejut...ye,,ini adalah kemba miss syira...skang ni..4 januari 2012,,dye kat plkn,,huhuh...17 mac nty dye kuar la..dri kecik smpai la bsr salu same2,,,tadika,,sek ren till sek men,,huh...so,,duk dlm stu perut,,lahir kat tempat same,hospital tanah merah kelantan,,so,,we have a such strong chemistry lah...huhu...ok,,lupe plak,,nak introduce dye ni,,,namenye,,zafri nasrullah bin mohamed ali..um,,xtau lah dye nye status skang ni,,ade gf ke x,,hahahha...rugby player..that's y nampak dye cm tough semacam jeh,,haha...umm,,ape yg lawak...junior2 yg slu bru msuk sek,,mesti ingat kteorg ni couple..aha...coz,,miss syira ade gak la lepak2 ngan kemba miss syira kat sek uh,,n,,,bile org ingat cm2,,lagi la miss syira wat cite kan,,hahha..mang kene tipu la korang,,sweet couple lah,,ape la..muke same la..hahahha,,macm2...humm,,smpai skang miss syira xtau la nak ckp muke kteorg sme ke x,,,identical twin or fraternal twin..hahhaah..papehal pun,,time kasih la kat kemba miss syira ni...sebab jage miss syira..huhu,,walopun dye sebaye,,,tapi dye abg la,,dye lahir dlu,haha..so miss syira panggil dye abang su,,hehhehe..hmm,,walau dye nakal ke ape ke,,dye tetap abg miss syira,,the only one brother that i have in this whole wide world!!!..<3..k lah..stakat ni je,,nty miss syira update lgi,,hehheheh,,daa,,salam~