About Me

My photo
just a simple girl,, love to read novels.. friendly~~ want to be a dentist in future!!

Tuesday, December 20, 2011

assalamualaikum,,,umm,,byk memory kat sek,,,neyh,,sky n moon gazing,,kat dataran ilmu sekolah berasrama penuh integrasi gopeng,,,<3



ni lak memory kat klas 5 kindi,,,gonna miss u all..my class ade 19 girls n 10 boys,,huhuhu,,see,,girls punye class,,,hhahaha,,
ni lak batch miss syira yg sgt sgt sgt disayangi,,huhuhuhu


my friends,,i will not forget u,,u all had coloured my life,,thanx 4 everything,,,gonna miss  u all..do remember,,i love u and always remember u,,,huuu,,<3..miss syira,,,

Wednesday, December 14, 2011

IT'S OVER!!

ASSALAMUALAIKUM,,haha,,,okaih,,memang berabab berkurun dah x update blog,,,huhu,,biaselah,,busy ngan SPM!!,,huhuh,,alhamdulillah,, i tried my best,,so,,,hope dpt result yg best la,,skang ni kne byk bedoa n tawakal,,huhuhu,,,minx sume gak doakan kejayaan miss syira,,,umm,,finally,,i'm not a school student anymore,,,but,,zmn sekolah is my best memories ever lah,,,mang syg gile2 kat kawn2 n cikgu2,,,xkan lupekan korang sume lah,,,! gonna miz u all...,,sdey je,,,pasni xde dah duk kat dorm,,makan kat dean makan,,,pkai uniform sekolah,,hnuhu,,sdeyh2,,,huhu,,xkan lupekan lah,,,huhuh,,,tgh2 spm un,,byk gak bnde2 berlaku,,hahaha,,,akan ingat gak,,umm,,,star gazing!!!bez2,.,byk snap pic je senanye,,..papepun,,,miss syira ssaaayyyangggggg igop dan warga2nye,,,<3

Saturday, June 11, 2011

romantic,,wee..

assalamualaikum,,,,,heheh,,,ok,,tittle di atas,,,romantic,,senanye,,pekataan romantic menjadi sebutan perempuan2 di malaysia since si AARON AZIZ tu jdi hero dlm NORA ELENA,,,mang x dinafikan la,,dye mang romantic siot giler babas lah dalm cte uh,,,umm,,,tpi,,yg mushkilnye skang ni,,,ade ke laki cm 2 skang ni,,klu la si AARON AZIN tu mang romantic dlm kehidupan realitinye,,bguslah,,untung la spe bininye,,hahah,,tpi nk le cri laki dlm malaysia yg pangai cm2,,,rsenye susa sgt lah,,,mang lah,,si aaron aziz or seth tan tu saba,,romantik,,ape si nora tu ckap un,,trime jeh,,miss syira ase,,,klu laki len,,dah kne lempang dah,,hahhaha,,,tpi,,ade stu bnde lah miss syira nak ckap,.ptutnye,,si nora elena tu pakai la pakaian yg sopan2 sket,,klu boley,,bertudung la,,bru la nmpak cm pmpuan melayu terakhir n muslimah,,,ni,,dye nak tego si seth tan tu sal solat la arak la..tpi dye x seda,,dye un wat dose gak,,bukak aurat,,seksi meksi lak uh,,,hhohoho..UMM,,si ZUL ARIFFIN TU HENSEM LAH,,CEWAH,,NYELIT LAK,,HOOH,,.btw,,cite tu mang bez giler siot babas lah,,mang cte novel bez,,so,,pengarah2 di malaysia ni,,klu nak smbutan hangat panas pedas kari berapi dri penonton di malaysia ni,,miss syira cdgkan ameklah cte novel...byk yg bez2...huhu..tpi yg sdeynye,,sok.,,,miss syira,,nak blek ostel dah,,x sempat la nk tgk nora elena smpai abes,,,minggu depan jeh nak abes,,,papehal un,,MISS SYIRA NAK AMEK SPM DAH NI,,,NAK TRIAL DAH,,TU LGI PENTING DRI TGK TV,,TUL KAN,,SO,,DOAKANLAH KEJAYAAN MISS SYIRA NGAN KAWAN2 MISS SYIRA,,STRAIGHT A+..INSYAALLAH,,AMEEN,,,wassalam,,,


P/S:MISS SYIRA X SUKE LAKI YG MEMBORINGKAN,,,SUKE YG ADE SENSE OF HUMOUR,,PLING PNTING MENJAGE HUBUNGANNYE NGAN ALLAH,,,HUHUH,,,HEHHE,,^_^

Tuesday, June 7, 2011

TRAGIS!!!

Hyep u all..hahha,,,haD u read the tittle??
bunyi cm gempak je,,hahha,,,
senanye MISS SYIRA nak cte sket,,
ni,,my mum nye kisah,,
Tadi la bru dye cte,,
smpai nak pecah perut gelak..
saket sgt3 perut gelak,,,dah x ley brenti dah,,
ni lah citenye,,
alkisah,,
semase mama miss syira berumur dalm lingkungan 27 tahun,,
sudah ade anak sorang iaitu kakak MISS SYIRA lah,,along,,
mse tu along umor lbey kurang UMO 3 taun,,
time Ni mama miss syira un cun melecun GILER LAH...yela bru anak sorang,,begaye lak tu,..
kisahnye,,mse tu mama miss syira pulang dri market bli brg,,
dok la jln ngan along ni,,tetibe,,,nampak la sorang org gile ni,,indian la,,
org gile tu mang duk area rumah mama miss syira jeh,,
mama miss syira cuak gak mse nak betembung tu,,
betembung la..xde pape..
tibe2..ORG GILE TU PATAH BALEK,,DAN MEMELUK MAMA MISS SYIRA!!!
MAMA MISS SYIRA MENJERIT SEKUAT KUAT KUAT KUAT HATINYE,,,
BUKAN SETAKAT ITU SAHAJE,,
MAMA MISS SYIRA MEMPUNYAI KUKU YANG TAJAM SERTA PANJANG,,
MAMA MISS SYIRA CAKAR KDUA DUA TGN ORG GILER TU SAMPAI BERDARAH!!!,..
ORG SEKELILING SUME USHA,,
HAHHAHA,,
ORG GILE TU UN LARI DALAM KEADAAN KESAKITAN,,
HAHAH,,
SELEPAS KEJADIAN ITU,,
MAMA MISS SYIRA UN BERITAU LA PAPA MISS SYIRA,,
PAPA MISS SYIRA UN JMPE LA MAK ORG GILER TU,,
CEWAH,,,SYG BINI LA KTEKAN,,
PAPA MISS SYIRA UN MRAH LA..Y NAK PLUK BINI SYE??
HHAHAHA,,
SEJAK ITU,,JIKA ORG GILE TU NMPAK MAMA MISS SYIRA,,,DYE TRUS LARI JAUH2..
U SAKA,,PEGI JAUH2,,HAHHA,,,XDE LAH,,JOKE JEH,,


ALKISAH YG KEDUA..
KEJADIAN NI BELAKU TAUN LEPAS,,
MAMA MISS SYIRA DAH ADE ANAK 4 N CUCU SORANG DAH,,
HAHHA,,
MSE TU KAT HOSPITAL..
DTGLAH SEORANG PEREMPUAN KAT MAMA MISS SYIRA,,
TPI KLU TGK,,DYE X CM PMPUAN,,SBIJIK CAM LAKI!!
DYE DTG DAN TYE SUMTING KAT MAMA MISS SYIRA,..
MAMA MISS SYIRA UN JAWAB LE,,
PASTU DYE KTE LA TIME KASIH,,
LALU MAU MENCIUM MAMA MISS SYIRA,,
MAMA MISS SYIRA MENEPIS DAN SEDIKIT MENJERIT!!
HEY2,,APE U NAK WAT NI,,
HAHHAH..KECOH SEKETIKA DI HOSPITAL TERSEBUT,,

AISHHH.MCM2 ZAMAN SKANG NI,,,YG SUKE JNTINA SEJENIS UN ADE,,
UMM,,,DUNIA AKHIR ZAMAN,,
SO MARILAH SME2 KTE BERTAUBAT,,HHUUH.

TU LAH CTE MISS SYIRA RINI,,SMPAI NAK PECAH PERUT DAH GELAK,,
KLU MSUK RAJA LAWAK BLEY MNANG NI,,
XUN,,MAHARAJA LAWAK,,HAHHAHAH
K LAH,,STAKAT NI JE,,,WASSALAM~~~~

Friday, June 3, 2011

AM I FALLING IN LOVE???

hyep u all,,,umm,,quite funny to say about this,,love,,,bluekkk,,,hhahaha,,,yes,,i know that i am just 17 years old girl...somebody will say,,syira,,it's normal to have a bf right now,,hush,,no no no,,,no way,,,such a loNg journey i have to go,,n MANY more guys i will meet,N MY friend analyzed my face,,n they said that my face showed that i have a bf,,no,,it's not the reality,,i'm still single,,,hohooh,,,now,,i'm only in a small scop...just in the small GOPENG,,hahhaha,,,so,,i only meet with the same guy,,hush,,after school,,i will meet many more guys,,,n at that time,,if i find somebody that really suit for me,,,there i go..hahha,,umm,,actually,,before we love somebody,,we need to find the true love,,the sacred love,,ALLAH'S LOVE,,yah!!i know,,it's not easy To have it,,but,,we must try,,,once we got it,,ahh,,we will feel that there is no more important than ALLAH,,SO,,,WE MUST TRY OUR BEST TO GET THE ALMIGHTY's LOVE,,yah!!!

dude,,,,read this,,
"CINTAKAN BUNGA,,
BUNGAKAN LAYU,,
CINTAKAN HARTA,,
HARTAKAN MUSNAH,,
CINTAKAN MANUSIA,,
MANUSIAKAN MATI,,
CINTALAH ALLAH,,
KERNA CINTA ALLAH KEKAL ABADI,,"

so,,renung2kan,,dan,,,selamat beribadah!!!
FINDING FOR SACRED LOVE,,ALLAH LOVE!!!
~YA ALLAH,,AKU DAMBAKAN CINTAMU~

Tuesday, May 31, 2011

SCOUTS JAMBOREE 2011 AT PUTRAJAYA...



hyep!!hhoho..ok,,i'm just back from scouts jamboree,,,hurghh,,lethargic!,,umm,,photo kat atas tu,,snap mse stop kat rnr tapah,,hohoho...mse ni,,kteorn on the way nak g putrajaya la 4 the jamboree,,,hohoho..camp ni,,ok la..kteorg dtg nak memeriahkan himpunan sejuta belia uh,,umm,,byk memory,,ade yg best,,ade gak yg x bez,,nyampah gler,,,especially 4 the girl,ade bnde yg kte nyampah kan!!..

ni,,tempat kteorg slu mkn,,hahha,,mkn kat tepi jalan je,,mse ni,,kteorg sume rindu tanter kat dewan makan,,seriously!!!,,mknn kat dm sejuta kali gande sdapnye,,,kteorg blaja appreciate mknn kat igop!!hohohoh

ni kwasan campsite kteorg,,hohoho...ok la..not bad,,

ini adalah bumbum masjid SULTAN MIZAN ZAINAL ABIDIN,,masjid besi,,sgt byak bejase kat kteorg,,tmpat solat,,mandi,,dan,TDO!!dah mcam hotel kteorg wat masjid tu,,yela,,tdo kat khemah panas,,kat masjid tenang,,hahahah

keadaan dalam masjid,,tenang kan!!

mse ni tunggu tuk konvoi basikal,,bengang gler,,dekat 2 jam tunggu bru smpai konvoinye,,saba je la..hahhahaah..

konvoi basikal un smpai la..huhuhu

malam perasmian,,rsenye,,kteorg smbang hje,,coz x dengar pape,,mesej org,,n kol je,,hohoho



ni la yg miss syira suke!!!hahha,,SUPER JUNIOR M,,spe x suke,,akhirnye,,dapat gak jumpe suju m ni,,hohoho...comey,,cute ,,encem,,hohoho...umm,,
jamboree,,bez gak,,tpi rindu umah,,hohoho..sampai sek lbey kurang kul 4.30 ptg,,huhu,,,alhamdulillah,,sume bejalan lncar,,huhuhu,,,ok,,rsenye ni kut,,nty,,ade pape lgi,,miss syira cte lgi ok!!!^_^

Sunday, May 1, 2011

scewl..scewl..scewl...

umm,,,hyep..umm,,nak cte sal scewl lah,,umm,,sek miss syira bru je dpt sek kluster kecemerlangan...skang ni,,tgh betanding tuk sek berprestasi tinggi ngan anugerah asrama terbilang,,byknye,,student yg tension,,byk kje kne wat,,ngan bz stdy lgi,,n waktu sek un dipnjangkn,,abes 2.25 petang,,start blek at 3.10..huuu,,trime je la...hahha,,umm,ritu ade ari muslimah,,mang sume melaram gler lah,,hahahah...bez la,,gempak gak,,congrate to basyar la..bejaye wat...umm,,x leh lupe..miss syira jdi penyampai anugerah,,ala2 abp uh,,hahha,,lawak2,,tpi,,bez moment la..sayang lak nak tinggalkn sek nty,,hahha,,syg kawan,,cikgu,,hahhaha,,ummm,,no idea nak tulis pe..byk senanye memory kt igop ni,,x kan lupe lah sume tu,,i love u all...

Saturday, April 9, 2011

it's time to go..

salam,,ok,,almost 2 weeks i'm at home,,n now it's time 4 me to go back to my school..a lot of things to do,,i did not enter for ABOUT 2 weekS class,,,oh gosh,,hopefully,,i can cath up easily,,umm,,about DENGUE,,alhamdulillah,,i'm ok now,,my platelet is getting normal now,,my twin brother n my mum are getting well too..umm,,now i need to focus back to my study,,YA ALLAH,I'M REALLY THANK TO U FOR GIVE ME THE CHANCE,,,I KNOW,,THAT,,ALL HAD U GAVE TO MY FAMILY N I IS A TEST 4 US,,N FOR US TO ALWAYS REMEMBER U,,FORGIVE ME YA ALLAH,,I KNOW THAT I HAD DONE MANY WRONG THINGS,,NOW,,PLEASE HELP ME IN MY STUDY,,I REALLY NEED UR HELP..GIVE ME SUCCESS..KEEP ME AWAY FROM ANY DANGER,GIVE MY FRIENDS N I SUCCESS.,,INYSAALLAH,,AMEEN~~..FRIENDS,,PRAY 4 OUR SUCCESS YA!,,SPM STRAIGHT 11A+..INSYAALLAH,,AMEEN,,~~^_^

sis..


umm,,ok,,this is my senior..her name is fatin nadia bt amin zainuri..she was the dorm leader for nilam 1 2010...umm,,she is a caring person,,n,,**** is so lucky to have her,,hehheheh,,just joking,,,umm,,she is a small person,,umm,,kak fatin,,thank you for took care of me,,i'm really appreciate that,,hope our friendship will last forever,,don't 4get me,,pray 4 my success ya!..syira loves u kak fatin!

sis..


umm,,,this is my senior too..her name is fatin nabila...urmm,,,have many memories wif her,,hohoho..her bed is just beside my bed,,huhuhu,,,umm,,she is good in english,,umm,,nilam 1 forever,,huhuhu..umm,,kak nabila..thank u for be a good senior,,i will not forget our memories together,,,hope our friendship will last forever,,syira love u kak nabila!

sis,,^_^


this is my senior,,she is my dormmate,,her name is nur syafina bt mohamed johari,,i like to befriend wif her,,,we always do many things together...prep together...studying at the prep foyer..umm,,sweet memories,,,kak fina,,thanks for taught me many things,,+MATH..CHEMISTRY..MATH,,,n many more..kak fina,,thanks for be a good senior..n dun sad wif ur result,,there will be something better n happier for u in future.insyaallah,,pray for my success ya!..syira loves u.. kak fina!,,dun 4get me,,huhuh,,

friend..




umm,,this is nur hidayatul ashikin bt abu bakar,,she is my "sedare angkat",,huhuh,,she is in class 5 zahrawi,,huhuhu..b4 this,,she studied at rps..umm,,she really loves his bf,,giman,,hope both of u will have a good relationship n will last forever!..umm,,she was my dormmate for last year,,n not for this year,,umm,,hope we will get an outstanding result for spm this year! insyaallah,,ameen,,shikin,,thank u for being my friend,,i hope..our friendship will last forever n never die...syira love u friend. shikin!

Friday, April 8, 2011

friend..


ok,,this is farhan najwa bt ahmad yassin,,my dormmate since FORM 1,,hohoho,,,umm,,she is last child in her family too..hohoho..live in hutan melintang,,i call her najwa,,her family call her pipi..huhuhu,,she is so famous with her MONAYS,,hoho,,so delicious n tasty,,she like someone in this school,,hehehhe,,ooppss,,she has a new crush,,hoho..najwa,,dun scold me,,i'm just joking,,huhuh,,umm,,many memories together,,n i will not forget it,,najwa,,thank u for being my friend,,hope our friendship will last forever n never die,,syira love u friend, najwa!

friend...^_^



mm,,,this is syarah husna bt mohamad nor,,she is ex-kerian,,last year was in the same dorm,,but not for this year,,she came to igop since last year,,hohoho,...she is last child too..same with me,,live in jelapang,,humm,,she was very sad when she got know that she will study in 5 farabi this year,,,she was in 4 biruni last year,,syarah,,it's doesn't matter..where ever u r,,u can still have ur friends,,friends will always be beside u n always with u when u need them,,so,,dun worry ok!,,we have many memories in NILAM 1,, rite syarah???,,hohoho..doing many things together,,hohohoh...SYARAH,,i would like to say thank you 4 being my friends,,hope our friendship will last forever n never die! syira love u friend,syarah!

friend,,^_^


this is siti nor mashita bt mahadi,,she is my friend,,my dormmate since last year,,sleep just beside my bed,,my girlfriend,,hahha,,we are in relationship..lol,,n there was somebody asked her,,is she is a lesbian..oh gosh,,come on la..we are just joking n we are not in "that" relationship..we are just close,,doing things together,,gossiping,,sharing our problems,,n many more,,,MARO..i called her maro,,huhu,,umm,,when i sick,,she took care of me,,thank you maro! i really appreciate that,,^_^..so many things about her,,she is the last child in her family,,same with me,she is feminine,,hohoho,,live in petaling jaya n i live at kuala kangsar,,huhu,,,huhuh,,,i hope our FRIENDSHIP will last forever n never die,,maro,,i want let u to know,,that i really thank to ALLAH 4 give me a friend like u,,i'm sorry if i had done anything wrong to you,,n i really appreciate of all what have u done to me,,thank you,,n syira love u friend,,maro!

Tuesday, April 5, 2011

DENGUE..


assalamualaikum,,umm,,bad news,,from last thursday till today i did not go to school..since i was positive dengue,,my twin brother was ammitted at the hospital since last wednesday,,my mum has out from the ward,,alhamdulillah,three og us got dengue,,,n insyaallah today my brother will back to home,,tomorrow i need to go to the hospital for blood test,,i hope my platelet will not drop...n i will free from dengue,,pray for me ok!hope my family n i will get well soon,,ameenn,,,n i'll back to school..^_^